PIMPEN: GEBOORTESTOELTJE

kraamcadeau
Heb je een geboorte in de omgeving, dan is het leuk om een persoonlijk en uniek kado te geven. Denk hierbij eens aan een geboortestoeltje. Je kunt ze op vele websites bestellen maar ook heel eenvoudig zelf maken.


De voorkant (het olifantje) van het stoeltje was eigenlijk al heel leuk.
Maar om het stoeltje echt persoonlijk te maken, heb ik op de achterkant de naam en geboortedatum aangebracht.

Nodig
Een blanco stoeltje (bijv. bij Ikea verkrijgbaar)
Verf
Plakplastic

Werkwijze
Verf een mooie afbeelding op het stoeltje. Ben je niet zo creatief dan kun je ook eenvoudige afbeelding op het stoeltje met potlood tekenen en later met verf overtrekken. Potlood kun je weer uitgummen. Ik heb bijv. eens een stoeltje met een Nijntje erop gemaakt (Nijntje is een simpel figuur die redelijk makkelijk na te maken is, ook als je niet goed kunt tekenen).

Op de achterkant van het stoeltje maak je vervolgens met plakletters de naam en geboortedatum en klaar is het unieke geboortestoeltje.

Een alternatief is de naam van het kind in plakletters op de zitting van een stoeltje plakken. Vervolgens de zitting verven en nadat de verf droog is, de letters er weer afhalen.

En tot slot, de meest simpele oplossing, een leuk kant en klaar stoeltje. Het voorbeeld hierboven was al een leuk stoeltje waarop ik alleen de naam en geboortedatum van de baby heb gemaakt.