KNOPEN: DEURGORDIJN VAN ZPAGETTI

Met Zpagettig geknoopt vliegengordijn 
Op zoek naar een leuk deurgordijn voor bijv. de caravan? Maak deze eenvoudig zelf met Zpagetti.

Nodig
Stok
2 klossen Zpagetti
Schaar
Centimeter

Werkwijze
Het vliegengordijn heeft in dit patroon de breedte van een deurpost en hoogte van 2 meter. Knip de Zpagetti in 44 draden van ruim 5 meter. Deze draden vouw je dubbel en knoop je met een opzetlus om de stok. Let op dat je extra knoopruimte neemt, je verliest nl. wat lengte bij het knopen.

Begin nu links en knoop de eerste 4 (meest linkse) draden. Maak dan 2 weitasknopen onder elkaar (zie plaatje). Maak de hele rij af door telkens de volgende 4 draden te pakken en 2 weitasknopen te leggen. Zorg ervoor dat je de draden stevig aantrekt voor een gelijkmatig geheel.

Vervolgens maak je een verspringende weitasknoop. Dit doe je door de eerste twee draden links niet te gebruiken maar de volgende vier draden te gebruiken voor twee weitasknopen. Knoop de hele rij af en dan hou je- net als aan. Het begin- aan de rechterzijde twee draden over. Herhaal dan stap twee en stap drie helemaal.

Begin links aan een nieuwe rij en pak de eerste vier draden op. Maak nu een halve weitasknoop. Herhaal het maken van deze halve weitasknoop negen keer. Je krijgt dan een spiraalvormige knoop. Pak nu de volgende vier draden en maak eerst een weitasknoop. Vervolgens maak je een stukje onder deze weitasknoop vijftien halve weitasknopen.

Deze combinatie van (om-en-om) negen halve weitasknopen en dan één hele weitasknoop met vijftien halve weitasknopen herhaal je tot je weer aan de rechterkant bent gekomen.

Tot slot kun je het vliegengordijn nog versieren. Ik heb bijv. nog bloemetjes gehaakt en deze erop bevestigd.