MAKEN: BROODDEEG


Wie kent het niet... brooddeeg. Zo simpel en leuk
Nodig:
3 koppen witte bloem
1 kop zout
1 - 1/4 kop handwarm water
1 theelepel slaolie
Verf en kwast
Koekvormpjes

Werkwijze
Doe de bloem in een kom, in het midden een kuiltje maken en daar het zout in doen. Het water bij het zout doen en door elkaar mengen. Eerst het zout en dan langzama steeds meer bloem erbij. Ook de slaolie er nu even doorheen gooien. Blijf het deeg zeker vijf minuten goed doorkneden tot het soepl aanvoelt en je er een gladde bal van kun tmaken.
Als het deeg droog is komen er scheurtjes in, dan iets water toevoegen. Als het nat en plakkerig aanvoelt, gewoon iets bloem erbij doen.

Voor de deurhangers op de foto hebben wij een koekvormpje van een hart gebruikt.

Vervolgens hebben wij de vormpjes aan de lucht laten drogen. Dit werkt het beste, het blijft wit en bolt niet op. Dit duurt echter wel minimaal 3 dagen.

Tip
Brooddeeg bewaren gaat prima in een afgesloten plastic zak.