FOOD: CHOCO FUDGE

chocolade fudge maken
Zo heel af en toe plaats ik ook een recept. Het maken van lekkere hapjes is tenslotte ook een creatieve bezigheid. En tsjonge, wat is dit een makkelijk recept en hemels lekker!

Nodig
1 blikje gecondenseerde melk
300 gr chocoloade (naar keuze melk, puur of wit)
Eventueel topping (denk aan smarties, sprinkles etc.)
Schaal (mijn schaal was 22x16cm)
Bakpapier
Steelpannetje

Werkwijze
Doe de gecondenseerde melk in het steelpannetje en verwarm dit.
Breek de chocolade in kleine stukken en voeg ze één voor één toe aan de melk in het steelpannetje. Doe dit niet te snel, wacht tot de stukken gesmolten zijn voor je de volgende stukken erbij doet. Roer ondertussen steeds goed door en blijf dit doen tot alle stukken chocolade goed opgenomen zijn. Neem de pan daarna van het vuur.

Bekleed de schaal met bakpapier en giet vervolgens het mengsel uit de pan in de schaal. Strijk het geheel goed glad en versier eventueel met wat sprinkles of smarties. Zet de schaal in de koelkast en laat 2 uur afkoelen.
Als de choco fudge is afgekoeld, haal je deze uit de schaal en snij je het in kleine stukjes (chunks).

En smullen maar!


TIP: Bewaar de fudge in de koelkast!