DECOREREN: VAKANTIESOUVENIRS

stenen schelpen bewaren
sou·ve·nir (hetomeervoud: souvenirsverkleinwoord: souvenirtje)
aandenken, herinneringsgeschenk

Ga je binnenkort op vakantie, vergeet dan niet een souvenir mee terug te nemen. Leuk als aandenken aan die prachtige vakantie.

Wat mij betreft hoeft dit niet iets te zijn uit één van de vele souvenirwinkeltjes. Veel te doorsnee en voorspelbaar. Ik vind het veel leuker om echt iets van de vakantieplek mee te nemen. Mijn kinderen laat ik daarom elk jaar een steen of schelp van vakantie meenemen.  

Op de achterkant van de stenen kun je noteren van welke plek de steen afkomstig is en het jaartal (bij schelpen is dit wel wat lastiger). Bij kleine kinderen is het ook leuk om ze de steen te laten versieren met stift of verf. Dat maakt het aandenken aan de vakantie natuurlijk wel heel uniek. 😉

De stenen en schelpen kun je bewaren in een windlicht. Maar op een kinderkamer is het ook leuk om ze uit te leggen op een dienblaadje.  

Fijne vakantie!

PS 
101 Creaties is tijdelijk op zomerreces. Even nieuwe inspiratie opdoen in het zonnetje. Maar hou de site in de gaten want begin september verschijnen er weer nieuwe creaties zoals bijv. de uitleg over hoe je dit nekkussen maakt. Graag tot dan!