HAKEN - HOES PLANTENPOT

gehaakte mand om plantenpot

Heb je een lelijke plantenpot? Gooi hem niet weg! Haak er gewoon een leuke hoes omheen en je geeft op een simpele manier de pot een nieuw leven.

Nodig
3 kleuren wol (100gr = 238m)
Haaknaald 4
Schaar

Patroon
De bodem van de hoes is met stokjes gehaakt, de rest is in de verspringende weefsteek (mijn favoriete steek) gehaakt. Deze steek zag je eerder terugkomen bij het nekkussen van touw en de hoes om het windlicht.

Begin met de zwarte wol en maak een magic loop (of haak 3 lossen en sluit met halve vaste). 

Toer 1: Haak in de macig loop 12 stokjes.Toer 2: Haak in elk stokje 2 stokjes en sluit de toer met een halve vaste.Toer 3: Haak 3 lossen, haak daarna 2 stokjes in elk 2e stokje en sluit met een halve vaste.Toer 4: Haak 3 lossen, haak daarna 2 stokjes in elk 3e stokje en sluit met een halve vasteToer 5: Haak 3 lossen, haak daarna 2 stokjes in elk 4e stokje en sluit met een halve vasteToer 6: Haak 3 lossen, haak daarna 2 stokjes in elk 5e stokje en sluit met een halve vaste

Ga zo door tot de bodem groot genoeg is. 

Haak een toer vasten in de achterste lus, zonder te meerderen. Ga daarna verder in de weefsteek.
De toeren van de weefsteek gaan als volgt: Haak 1 losse, *haak een vaste, een losse en sla ik steek over*, herhaal **.

Meet de hoogste van de pot op en verdeel deze hoogte over de 3 kleuren (bij mij 8cm per kleur). Wanneer je de juiste lengte hebt bereikt, wissel je naar de volgende kleur.

Als je klaar bent, hecht je af. De hoes kan nu om de plantenpot heen.

Wil je een meer 'bohemian' look, haak dan nog zo'n leuke bolletjesrand eraan (klik hier voor de tutorial over een bolletjesrand haken).