INTERIEUR - OMDENKEN

Soms ben je op zoek naar een oplossing ergens voor en ligt deze voor je neus terwijl je dat niet door hebt. Bekijk daarom de dingen in huis eens op een andere manier.

Je bent soms zo gewend om een item op een bepaalde manier te gebruiken, dat je vergeet dat het ook anders kan. Kijk eens door een andere bril naar de items die je niet meer gebruikt. Misschien kun je ze wel ergens anders voor gebruiken?

Als je besluit te gaan omdenken kom je waarschijnlijk tot een aantal zeer verrassende oplossingen. Hieronder geef ik je een aantal voorbeelden.

Van lantaarn naar vogelvoederhuisje
Helaas ging bij deze lantaarn een raampje stuk. Maar die opening in de lantaarn bood een mooie kans om hem een andere functie te geven. De lantaarn werd gevuld met vogelvoer en buiten opgehangen en al snel hadden de vogels het ontdekt.

Vogelvoederhuisje in lantaarn

Van Dienblad naar Kattenmand
Een dienblad kan zomaar ineens een fantastische kattenmand worden. Onze kater kroop steeds in een puzzeldoos die toevallig bij de verwarming stond. Maar zoals je kunt zien, paste hij daar niet echt in.
De oplossing was om een dienblad met kleedje op de plek van de puzzeldoos neer te zetten en voila! Een ongebruikt dienblad heeft een nieuwe bestemming gekregen.

In de puzzeldoos
In de "nieuwe" kattenmand

Van plastic eetbakjes naar organisers
Je kent ze wel, die plastic bakjes van bijv. de chinees. Gooi ze eens niet weg, maar was ze af. Je kunt ze vervolgens opnieuw gebruiken voor restjes eten of doe er iets heel anders mee. Zo gebruik ik ze bijv. om de inhoud van lades te organiseren, zoals de la in de badkamer. 


Van Tijdschriftenhouder naar plankje
Van een tijdschriftenhouder kun je ook heel simpel een halplankje maken. Zie deze post.

Van plantenbakje naar broodschaaltje
Van een plantenbakje kun je ook een heel leuk broodschaaltje maken. Zie deze post.

Van ongebruikte omslagdoek naar kussen
Heb je een omslagdoek die je niet meer draagt? Maak er een kussen van. Zie deze post.

Het zijn slechts een aantal voorbeelden van omdenken. Je vindt veel van deze items terug onder "Pimpen", boven in het menu.

Het kan echt heel simpel zijn. Kijk gewoon eens om je heen, met name bij de ongebruikte spullen, en probeer ze door een andere bril te bekijken.

Veel plezier!