FOOD: KAASSTENGELS

knabbelstengel
Tijdens het maken van al die creaties krijg ik regelmatig lekkere trek. Het volgende recept is bij ons thuis favoriet, maar ook zeer geschikt als borrelsnack tijdens de feestdagen 


Nodig (12 stuks)

6 plakjes brooddeeg
Geraspt kaas (extra belegen of oud)
Beetje bloem
Ei (geklopt)
Kwast
Deegroller
Bakpapier
Oven (met bakplaat)

Werkwijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Strooi wat bloem op je aanrecht en pak het eerste 1 plakje bladerdeeg. Strooi de geraspte kaas erover en leg een 2 plakje bladerdeeg er bovenop. Ga nu met de deegroller over de de bladerdeeg en maak hier een lange plak van. Snij de plak vervolgens in 4 stroken en draai de stroken voorzichtig.

Leg ze op het bakpapier op de bakplaat. Herhaal dit met de andere plakken bladerdeeg. Als alle gedraaide stroken op de bakplaat liggen, bestrijk je ze met het geklopte ei. Daarna strooi je nog wat kaas erover en kunnen de stengels de oven in.

Afhankelijk van je oven, bak je de stengels in ongeveer 30 minuten.

Natuurlijk kun je variëren en bijv. met een koekvorm sterren uit het bladerdeeg halen. Heerlijk voor bij de Kerstbrunch.

Eet smakelijk!