HAKEN - ZWARTE HOES VOOR HANGLAMP

hoes hanglamp
Tsja, als je dan toch in quarantaine moet, kun je de tijd maar beter goed besteden. Daarom besloot ik deze hoes om de hanglamp in ons toilet te maken. Hij is heel simpel te maken en je hebt er niet veel voor nodig. Kijk bijv. eens bij je je restjes wol wat je daar nog hebt liggen.


Helaas kreeg het corona virus ons te pakken en dus moesten wij in "isolatie" zoals de GGD dat zo mooi noemt. Gelukkig waren wij niet zo heftig ziek als de mensen die in het ziekenhuis belanden. Wij hebben het voornamelijk ervaren als een heftige griep met veel hoofdpijn, keelpijn en vermoeidheid. En ook al gaat het op een gegeven beter, je zit toch een verplicht aantal dagen binnen. 
Nu had ik recent onze toiletruimte een beetje gepimpt met nieuwe zwarte accessoires. Het enige wat nog ontbrak was een nieuwe hanglamp. En met wat onverwachte tijd over, besloot ik die dan maar zelf te maken. Gelukkig had ik nog wel wat zwarte wol met een leuk gouddraadje erdoor in huis. En met slechts 2 bollen wol werd deze hoes om de kap heen gemaakt.

Nodig
2 bollen wol (afhankelijk van de grootte van de lampenkap)
Haaknaald 4
Schaar

Patroon
De hoes werd gehaakt in de (versrpingende) weefsteek. De zwarte wol maakt alles natuurlijk snel wat donkerder, maar door deze steek komt er toch wat meer licht door. Begin met het haken van een rij lossen. Dit moeten er genoeg zijn voor de breedte van je lampenkap. 

Haak nu 1 losse, steek in de 2e losse vanaf de naald, "haak een vaste, haak een losse, sla 1 vaste over*, herhaal tot einde van de toer. Eindig met een keerlosse. Herhaal deze toer tot de lap groot genoeg is om rondom de kap te spannen. 

Voor de afwerking haak je zowel aan de bovenkant als aan de onderkant een toer vasten. Minder hier af en toe een steek. Hierdoor spant de lap straks mooier om de kap.

Haak tot slot op de korte kant de lap aan elkaar en hecht af. De hoes is klaar en kan om de kap gespannen worden.